Home / Кариера / Какво ви пречи да си намерите работа?

Какво ви пречи да си намерите работа?

Защо се проваляте на всяко интервю за работа, а приятелката ви я канят навсякъде, където се появи?

Мит
Строгия делови костюм помага за намирането на работа
Понякога прекалено строгото облекло, прическа и аксесоари могат да ви провалят. Вярно е, че не дрехите определят способностите ви, но те доказано създават първото впечатление за вас. Ако кандидатствате за работа в някоя консервативна компания, по-добре свалете тежките бижута и заложете на по-семплата визия.

Мит
Психологически тактики
Просто бъдете себе си – не преигравайте и не прилагате зле научените стратегии, за които сте прочели в някоя книга. Най-малкото ще изглеждате смешни и няма да направите добро впечатление.

Мит
Усмивката гарантира успех
Има една много хубава мисъл: “Вечно усмихнати са само маските”, затова не прекалявайте с фалшивите усмивки и повърхностното поведение. По време на интервю за работа, би трябвало да се държите малко по-сериозно и делово, без да прекалявате. Понякога една остроумна шега на място може да стопи ледовете, но непрекъснатото шегуване и кокетничене няма да се посрещне радушно от началството.

Мит
Покажете професионализъм
Това е вярно, но само при положение, че кандидатствате за ръководна длъжност. В противен случаи бихте могли да разубедите шефа си да ви наеме, ако прецени, че квалификацията е прекалено висока за заеманата длъжност.

One comment

  1. Как да се държиш ако те интервюира 20 годишен хлапак, който има огромно желание да си поговорите на английски , за да го упражни и няма престава за задълженията на позицията? Става въпрос за интервю чрез агенция за наемане на персонал.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*