Home / Красота / Какво трябва да знаеш за гениталиите си?

Какво трябва да знаеш за гениталиите си?

Голям процент от дамите се притесняват дори да произнесат името на най-интимната си част

Какво трябва да знаеш за тази деликатна област?

1. Думата “вагина” е най-често използвана, когато става въпрос за женски полов орган, но всъщност тя включва само един тесен канал, който е разположен вътре в теб.

2. Всички ли са еднакви?

Формата на вулвата може да бъде различна, както и размерът на клитора. При някои жени малките срамни устни са по-големи и излизат над външните, а при други – са скрити.

3. Цветът на кожата ти може да бъде в контраст с цвета на интимните ти части. Например, светла блондинка може да има тъмнокафява вулва или обратно.

 

4. Надареният мъж не може да я нарани

Вагината е изключително еластична и се “разгъва”. Тя променя размерите си до 2 – 5 см. Някои жени се оплакват, че след раждането се чувстват по-широки и нямат същите усещания при полов акт, както преди.

5. Самопочиства се

Не е препоръчително да използваш душ, за да се почистваш отвътре. Вагината се почиства със секреция, която изхвърля бактериите и полепналите по стените на влагалището клетки. Ежедневното миене с подходящ интимен гел или сапун обаче е задължително.

6. Секрецията се променя

По време на овулацията вагината произвежда по-голямо количество секрет. Ако почувстваш парене и сърбеж, спешно отиди на гинеколог. Течението се променя, то трябва да е прозрачно и да няма миризма. Преди месечен цикъл е кремообразно и по-гъсто.

 

7. С упражнения можеш да се стегнеш

Редовните упражнения могат да направят вагината ти по-стегната, а контролът там долу – да ускори постигането на оргазъм. Необходимо е да правиш упражнения по няколко пъти на ден, те са изключително полезни и след раждане, ако се изпускаш. Стегни вагината, задръж и преброй до 10 – отпусни. Повтори това няколко пъти.

 

 
бутони за социални мрежи

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*