Home / Красота / Какво трябва да знаем за лазерната епилация?

Какво трябва да знаем за лазерната епилация?

Лазерната епилация е правилният избор, благодарение на който да кажете сбогом на нежеланото окосмяване. Резултатът при тази процедура е не само ефективен и незабавен, но и траен във времето. Методът на лазерната епилация е неинвазивен и напълно безболезнен.

Как работи този метод?

Важно е да знаем, че чрез лазерната епилация се елиминира не само повърхностната част на косъма, която по същество е най-видима и е тази, която се елиминира и разрушава също чрез методи за епилация като кола маска или крем за депилация. Разликата между лазерната епилация и традиционните методи е, че чрез нея се контрастира повторното израстване на косъма, тъй като се разрушава неговата луковица.

Лазерът атакува по селективен начин пигмента на космения фоликул (меланин) чрез мощни лазерни импулси, проникващ под епидермиса без да уврежда други структури. По този начин разрушава космения фоликул  без да уврежда или възпалява кожата. По време на пулсацията с продължителност няколко десети от секундата лазерният лъч изпарява пигмента, съдържащ се в косъма: 15% от луковиците на космите веднага се унищожават.

лазерна епилация

Лазерна епилация – какво трябва да знаем?

Останалата част ще покаже до следващата процедура значително по-бавен растеж. Всяка пулсация позволява да се третира площ от около два квадратни сантиметра с едновременно действие върху десетки космени луковици. Този революционен метод може да се приложи и върху много деликатни зони като зона “бикини” и интимна област, подмишниците, но също така и лицето и други области на тялото като гърди, крака, рамене.

Лазерната епилация е бърза, безболезнена, подходяща за всички типове кожа и е идеалното решение за трайна епилация на всяка част от тялото при мъже и жени.

По какво се различава от предишните технологии?

Лазерните процедури за трайно обезкосмяване са изключително прецизни и са идеални за третиране на по-големи зони (гърди, гръб, крака, ръце). Еднакво ефективно е действието на лазера при дълбоко и плитко разположени косми.

Методът е напълно безопасен както за третиране на най-тъмния фототип кожа, така и за по-светли и тънки косми. В лазерен център София може да запазите час за процедури целогодишно на достъпни цени без значение от сезона.

Модерната лазерна апаратура може да се използва без странични ефекти дори през лятото и демонстрира еднаква ефективност при всички типове кожа – от фототип I (скандинавски тен) до VI (латиноамерикански и афроамерикански). Методът е идеален за страдащи от свръхчувствителност на кожата, а охлаждащата система, която използва, прави процедурата напълно безболезнена и комфортна.

Без дискомфорт и гарантирани резултати

В края на лазерната процедура кожата ще бъде гладка и кадифено мека. Евентуалните зачервявания ще изчезнат в рамките на няколко часа. В никакъв случай няма да има белези, псевдофоликулит или врастнали косми, типични за класическите методи на епилация. Още след първото третиране ще забележите резултатите: космите ще бъдат видимо по-редки и тънки и със значително по-бавен растеж.

Колко сесии са необходими за постигането на трайно обезкосмяване?

Оптималният брой сесии лазерна епилация варира от пациент до пациент и се определя от няколко фактора като: фаза на растеж на косъма, разпределение и дълбочина на космените фоликули, цвят на косъма, хормонална структура на пациента.

В лазерния център ще ви бъде направен първоначален преглед от специалист и ще ви бъде предоставена детайлна информация за броя и интервала на лазерните процедури, както и за грижата за вашата кожа, която да полагате между и след сесиите на лазерна епилация .

Лазерна епилация от последно поколение гарантира дълготрайни във времето резултати на трайно обезкосмяване. Лазерна епилация София е решението за всички, които желаят да постигнат съвършенство и красота в пълна безопасност и спокойствие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*