Home / Мистично / Как се гледа на ръка?

Как се гледа на ръка?

Хиромантията определя чертите на характера

Чрез жестовете често разкриваме пред останалите какви хора сме, без дори да подозираме. От дълбока древност хората вярват, че ръцете са символичната връзка между психиката и душата. Смята се, че по линиите на дланта може да се предскаже съдбата на всеки човек. Методът за този тип гадаене носи названието „хиромантия“.

В хиромантията по-дебелите части на дланта в основата на палеца и пръстите се наричат хълмове. Те носят имената на Аполон, Луната и планетите Юпитер, Сатурн, Меркурий и Марс. Ако тези хълмове са ясно очертани, това означава, че въпросният човек притежава качествата на въпросния бог или на планетата. Хълмът на Аполон hiromantiyaнапример е белег за изкуство и богатство, Юпитер издава амбиция и гордост, а Венера изразява любов и музика.

Гънките върху дланта се наричат линии, като всяка от тях има име и значение. Дългата линия на живота предрича дълъг живот. Ако линията на сърцето е дълга, значи човекът е любвеобилен. Разбира се, добре оформената линия на разума означава ум и богато въображение.

Някои неща могат да бъдат разпознати и по състоянието на ръцете и ноктите. Ако например връхчетата на пръстите и ноктите са притъпени и са изрязани по права линия, значи човекът е със здрав разум. Конусовидните пръсти и овалните нокти говорят за идеализъм. Тънките пръсти и издължените фини нокти са знак за индивидуалност с неспокоен характер. Къси пръсти и широки нокти имат импулсивните натури.

karta na rakata1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*