Продукти:
3,5 ч.ч. брашно
1,5-2 каф.ч. зехтин
3 големи яйца
1 с.л. сол
около 250 гр. сирене
половин връзка магданоз и още толкова копър
2 жълтъка
1 ч.ч. пр. мляко
вода
Приготвяне на бюрека:
Пресейте цялото количество брашно.
Добавете яйцата (двата жълтъка запазете за после), зехтина(2 каф.ч.) и топла вода (колкото поеме). Омесете тесто.
Разделете готовото тесто на топки – нека да са големи, колкото портокал, покрийте и ги оставете така за около 30-ина минути.
Разточете всяка топка – имайте предвид, че корите трябва да са тънки.
Настържете сиренето и го смесете със ситно накълцаните магданоз и копър.
В купа смесете зехтин (3 с.л.), жълтъците (2 броя) и прясното мляко(1 ч.ч.).
Всяка кора намажете с млечната смес, а отгоре поръсете с част от сиренето.
Увийте кората като „цигара“.
Продължете по същия начин и с др. кори. Увийте получените „цигари“ на розички и ги поставете в намаслена тава.
Намажете ги с 1 жълтък. Печете ги в загрята фурна.
Друга рецепта за бюрек: