За тази рецепта ще ви трябват не повече от 50 мин.
Необходими продукти:
1 пиле
25-30 г. масло
100 г. стафиди
20 г. бадеми
2-3 яйца
3 големи глави лук
магданоз и кориандър по половин връзка
1 ч. л. джинджифил
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Започнете с пилето – махнете кожата, като се стремите да запазите нейната цялост. Обезкостете месото и го нарежете на малки парченца. Сложете стафидите в студена вода. Продължете с пилето, сложете го на огъня и леко запържете, добавете черния пипер, кимиона и приготвените бадеми. Нарежете лука и го сложете към пилето. Задушете на по-бавен огън за около половин час. Към всичко това добавете яйцата, стафидите и останалите подправки. С готовата смес напълнете кожата на пилето, зашийте внимателно и запечете до получаване на приятен златист цвят.
бутон за социални мрежи