Home / Мистично / Как да имате по-уютен дом? Вижте тези 9 фън шуй съвета!

Как да имате по-уютен дом? Вижте тези 9 фън шуй съвета!

Идеи за обзавеждане на дома и не само

Докато навън едни места ни привличат, а други ни отблъскват, у дома обикновено обръщаме по-малко внимание на усещанията си за комфорт. Но дори вкъщи да се чувстваме достатъчно добре, можем да постигнем повече, ако възприемем някои идеи, пише най-доброто здравно списание „Здравен журнал“.

1. Без огледало срещу входната врата

Знайте, че преди вратата ви да се затвори, огледалото вече е „препратило“ изображението ви навън… Като че ли ви казва: „Махни се, върви навън!“. Затова свалете го от стената.

2. Колекциите – прибрани

Кукли, тигри, слонове или други предмети изпълват пространството ви. Ако са събрани в една стая, вие навлизате в тяхна територия, а не в своята. Като армия добре подредени войничета ви посрещат със своята сьбрана енергия и сила.

Представете си, че живеете в детска градина, ако става дума за играчки, или в зоологическа градина, ако събирате плюшени животни – ще се чувствате ли на мястото си?

Най-разумно е да държите тези вещи затворени във витрина, така че да разграничите тяхната територия от своята.

по-уютен дом

За по-уютен дом

3. Възможност за усамотение

Макар никой да не обича да живее в самота,собственото ни пространство е нужно, за да се зареждаме с енергия. Би трябвало да разполагаме с местенце, в което да се откъсвате за малко от домашното оживление. Ако нямате своя стая, можете да си напралите кьт на тавана или в дьното на градината, ако живеете в къща.

4. Приветливо антре

Ако трябва с влизането да прескачате барикада от раници, обувки или играчки, да правите слалом покрай неудобни предмети, още от входа ви посреща бойна обстановка, която несъзнателно попарва настроението ви.

Представете си сега приветливо антре, при това ароматизирано, с мека светлина, малка кръгла масичка с табличка или кутия, в която да оставяте ключовете си, закачалка, която е готова да приеме връхните ви дрехи, мека пътека, за да си събуете обувките – такава атмосфера не може да не повдигне настроението ви.

5. Стари наследствени мебели

Мебелите имат памет и запазват следите и вибрациите на хората, които са ги използвали преди вас. В зависимост от характерите на мъжете и жените от миналото домът ви е завладян от енергии, излъчващи властност или слабост, болест или немощ, щедрост или скъперничество. Докато положителните чувства са приятни за възприемане, болезнените са вредни за домашния ви комфорт.

6. Семейни портрети

Ако окичите на стената портретите или снимките на баби и дядовци или родители, винаги ще имате чувството, че сте малкото дете, което все още живее при мама и татко, баба и дядо, свекър и свекърва. Този вид покровителство тежи несъзнателно върху вас и ви лишава от свободата да живеете по ваш вкус. По-добре да приберете тези снимки в красив албум.

7. Претрупана обстановка

Неизползваемите вещи, които се събират в дома, отнемат от вашето жизнено пространство и потискат живите енергии, допринасящи за душевния ви комфорт. Неприятното усещане се обяснява от факта, че ви липсва пространство. Извадете от гардеробите си дрехите, които вече не носите, разчистете етажерките от излишните списания, приберете на тавана неизползваните сервизи и чаши.

8. Проветряване

Знаете ли, че редовно проветряваното помещение поражда оптимизъм и самочувствие? Когато отворите прозорците, пропъждате не само застоялия въздух, но и стреса, песимизма и всичко, което тласка към депресия.

9. Растения и цветя

Цветята винаги повдигат настроението. А ако не умеете да се грижите за тях или светлината в дома ви е недостатъчна, поставете изкуствени, защото и те имат благоприятно въздействие.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*