Home / Любопитно / Излез от зоната си на комфорт!

Излез от зоната си на комфорт!

„Светът принадлежи на смелите!“

Повечето от нас са склонни да се настанят удобничко в зоната си на комфорт. „Сигурност“ е думата, която ги задържа там.

промяна

Време е за промяна!

Това е онова илюзорно понятие, с което стотици души се оправдават за своето бездействие, заявявайки категорично, че ще свикнат с еднообразното скучно ежедневие, отколкото да поемат по нов път, който може да ги отведе много далеч.

Водени от изискванията на хората около нас, на обществото, на новото време, всеки ден сме по-склонни да отложим една своя мечта за „по-късно“, защото „така трябва“.

А всъщност това „по-късно“ често никога не настъпва и ние се сбогуваме с частица от себе си завинаги. Защото за реализирането на мечтите се иска смелост.

Иска се страст и последователност. Иска се да приспим страховете и притесненията си и да дадем шанс на онова човече вътре в нас, което честичко повтаря: „Ти можеш! Не спирай да се бориш!“.

Замисляли ли сте се за нещата, които харесвате и за онези другите, неприятните, които всеки ден трябва да вършите по една или друга причина?! Колко пъти сами си поставяте ограничения с оправдания от рода на: „Невъзможно е това да се случи!“?

Равносметката

„Равносметка“ е плашещата дума, която изкарва всичко на бял свят и ни показва докъде сме стигнали. Нужно е малко повече откровение и смелост да вдигнем главите си нагоре.

Нужно е да осъзнаем кое ни прави щастливи и кое ни кара да забиваме спирачки – онези спирачки, които са вътре в нас. Тогава идва идеята за промяната – промяната, която хем плаши, хем вдъхновява.

Всяка промяна всъщност е трудна. Решенията, които трябва да взимаме, невинаги са най-добрите в такива моменти, но са нашите решения, нашето мислене, нашият живот, а не на обществото и на масата. Една немска поговорка гласи, че „светът принадлежи на смелите“.

Сигурно е така. Животът винаги е по-благосклонен към онези, които напускат зоната си на комфорт и се изправят пред предизвикателствата, от които повечето се плашат.

В каквато и държава да живеем, с каквито и хора да сме обградени, решенията ги взимаме ние. Само ние можем да премахнем всичко онова, което не ни допада.

Стига да осъзнаем целите си.

Колкото и плашещо да изглежда, излезте от зоната си на комфорт! Намерете си работата, за която винаги сте мечтали.

Прекратете отдавна изчерпаната си връзка и не се страхувайте, че ще бъдете обречени на самота.

Намерете начин да посетите всички онези места, които сънувате. Трябват ви само цел, мотивация и голяма доза смелост. Не превръщайте живота си в рутина, а се впуснете смело в дебрите на непознатото! Време е за промяна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*