Home / Споделено / Екшън в София: Нагъл таксиджия искаше да ме излъже

Екшън в София: Нагъл таксиджия искаше да ме излъже

Наскоро преживях малък екшън…

Реших да го споделя с вас, защото съм сигурен, че има и други като мен, които са се сблъсквали с така наречените копърки при такситата.

Една вечер останах до късно на работа и изпуснах последния автобус. Имах два варианта – или да взема такси, или да вървя пеша от Орлов мост до „Младост“.

Не че не бях правил подобни нощни преходи в студентските си години, но в ония времена просто нямах пари. Затова сега избрах таксито. Качих се на една от наредените до тротоара коли и казах адреса.

Някъде към „Плиска“ ми направи впечатление, че сумата е доста по-голяма, отколкото обичайната.

Погледнах залепения пред очите ми лист с тарифата и видях, че най-отдолу с много ситен шрифт е изписано доста повече на километър.

Ядосах се, но не казах нищо на шофьора, макар че ми идеше да му забия един, защото по външен вид таксито по нищо не се отличаваше от такситата на една от големите фирми, чиито услуги обикновено ползвах.

Когато стигнахме пред блока ми, без да обръщам внимание на това какво показва апаратът, извадих 15 лв. и ги подадох, като му казах, че може

таксиджия

Попаднах на нагъл таксиджия

да задържи бакшиша.

Шофьорът се стъписа, но бързо се окопити и започна да спори с мен – дължал съм му два пъти повече. Аз обаче не отстъпих.

Тогава той ме заплаши, че ще извика по радиото колегите си и щяло да стане меле.

Без да ми мигне окото, се облегнах спокойно на седалката и казах: „Викай ги! Докато дойдат, и аз ще звънна на аверите от квартала.“

Както беше наперен, омекна и почна да мънка: „Ама не, няма нужда, да – прав сте, то толкова е наистина сумата, ама… Благодаря все пак за бакшиша!“

И като слязох от колата, отпраши с мръсна газ.

Написах ви това писмо не само да споделя, ами и да ви предупредя, като се качвате в таксита, навреме проверявайте на каква тарифа возят, за да не изпадате в моята ситуация.

A и аз имах късмета да ме кара страхливец.

Ако беше някой наглец, със сигурност щеше да стане тупаникът.

Станимир

Снимка: Pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*