Home / Споделено / Едно гадно чувство за вина ме яде отвътре…

Едно гадно чувство за вина ме яде отвътре…

След поредния неуспех за дете Стела съвсем се промени. Бяхме решили, че това ще е последният ни опит да имаме своя рожба и ако пак не стане, си осиновяваме дете. При жена ми обаче нещата излязоха извън контрол. Преди я прибирах от болницата, подута от рев и вкъщи плачеше дни наред. Този път не я видях сълза да пророни… Все едно някой й беше изтръгнал сърцето.

Дните някак се изнизваха, но нощите ни бяха кошмарни. Стела или лягаше много рано и се правеше, че спи, когато аз отивах в спалнята, или си намираше работа, докато аз наистина заспивах. Разбирах какво преживява, не исках да я притискам и притеснявам, бях готов да я чакам. Но всъщност много я желаех. Така мина доста време, аз губех надежда, че всичко ще е както преди, а липсата на близост с нея ме изнервяше. Тя разбираше какво става с мен и на няколко пъти се опита да отвърне на страстите ми, но всичко беше някак насила. Изобщо не се получи и всяка следваща издънка ни разочароваше все повече.

daniЕдин ден Стела поиска да поговорим. Всичко очаквах и за всичко си бях намерил аргументи. Тя обаче ме заби с предложението да си хвана друга. Направи го толкова сериозно и искрено, че у мен не остана и капчица съмнение. Съвсем спокойно ми обясни, че повече няма да унижава нито мен, нито себе си с нескопосани имитации. Нещо в нея се е прекършило, вече не е онази огън жена, в която някога се бях влюбил.

Няколко пъти повтори, че ме обича, но иска да се изнесе от общата ни стая, за да не ме тормози, а и да намери покой за себе си.

Беше готова, ако поискам, и да се разведем. Обеща да не създава никакви проблеми, можехме да го направим по най-бързата процедура. И понеже аз на мига възразих, тя поиска да й обещая, че ще продължим да живеем заедно само ако намеря друга, с която да се чувствам добре физически. Направо не ми се вярваше!

Тя обаче потвърди: „Ти си млад, здрав и нормален мъж. Живей пълноценно! Аз не мога да ти дам това, от което имаш нужда, няма да ти преча да го вземеш от друга…“

Оттогава мина повече от година. В началото полудявах сам, очаквах, че Стела поне малко ще стане такава, каквато беше преди. Това не се случи и от няколко месеца излизам с друга – бивша моя колежка, разведена, с две деца. Моето първо условие беше всичко да е супер дискретно – въпреки че имах позволението на съпругата си, не можех да допусна целият град да знае за втората. Засега само Стела разбира, че я има, знам го, макар че тя нищо не казва.

Гадно ми е, като се прибирам вкъщи… Чувствам се ужасно! И едно гадно чувство за вина ме яде отвътре… до следващия път, когато отида при другата. Изглеждаше лесно да изневерявам, но изобщо не е така. Не знам и докога ще го правя.

Дани

Пращайте ни вашите истории на e-mail info@prekrasna.bg

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*