Home / Рецепти / 8 страхотни идеи за трапезата за Коледа и Нова година

8 страхотни идеи за трапезата за Коледа и Нова година

Една от главните причини да обичаме толкова много Коледа и Нова година е, че на тези празници се събираме с най-любимите си хора около трапезата. Няма спор, че най-вкусната храна е споделената с близки и приятели.

Ако и вие обичате да посрещате Коледа и Нова година у дома, можете да приготвите вкусни и красиви ястия за другите. Бъдете оригинални, експериментирайте и ви даваме гаранция, че всички ще бъдат очаровани от прекрасните резултати.

Ето ви 8 страхотни идеи за трапезата.

1. Салата „Коледно дърво”

Това е най-обикновено картофено пюре, украсено със свеж копър и зрънца нар. А за звездичка можете да използвате червена чушка или друг зеленчук по ваш избор.

salata

2. Млечна салата

Това на снимката е най-обикновена млечна салата. За повече настроение е украсена с краставички, изрязани под формата на борчета.

koledni idei

3. Салата „Коледни свещички“

Да, тази салата се приготвя много лесно. Основата е по ваш избор. Свещичките са направени от кашкавал, а за пламък е използвана червена чушка.

sveshti

4. „Коледни камбани“

Коледни камбани ще „кацнат“ върху салатата с малко усилие. Нарежете доматите под формата на камбанки, а за оформянето на панделка използвайте зрънца нар.

kambani

5. Снежен човек в чинията

Можете да оформите снежен човек в чинията с помощта на малко настъргано сирене, червени чушки и цвекло. Ако тази фигура ви се струва сложна, опитайте някоя друга.

snejen chovek

6. Салата „Дядо Коледа“

А защо да не измайсторите Дядо Коледа в чинията с малко яйца, сирене, лютеница и маслини?

dqdo koleda

7. Пингвинът, мой приятел

Можете да си приготвите тази красива салата с накълцано зеле и маслини. Ако зелето не ви допада, можете да сложите накъсано пилешко месо.

pingvin

8. Салата „Птица“

„Нарисувайте“  тази прекрасна картина в чинията си с помощта на зеленчуци и плодове. Перфектно ще стои на всяка празнична трапеза!

salatata

Идеи и сн.: Фейсбук

One comment

  1. Всички са много хубави, не виждам нищо страшно в тях…Защо са ,,страхотни“?Само това искам да разбера.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*