Продукти:
2 зелени ябълки (от киселите)
200 гр. кисело мляко
100 гр. ягоди
20 гр. желатин
пудра захар (на вкус)
натурален шоколад на капки (за семките на динята)
сокът на половин лимон
Начин на приготвяне:
Пасирайте ягодите и смесете с киселото мляко, лимоновия сок и пудра захар на вкус. Пригответе желатина – накиснете го, докато набъбне в студена вода, а след това го загрейте на водна баня. Изсипете го при сместа с ягодите. Сложете и шоколада. Разбъркайте и оставете за кратко в хладилника. Докато чакате сместа да се охлади, почистете сърцевината на ябълките и ги издълбайте. Напълнете ги с ягодовата смес. Отново сложете в хладилника да стегне. Преди сервиране, разрежете „динята“ на дебели резени с остър нож.
SUPER 6E OPITAM DA GO NAPRAVIA