Home / Мистично / Чудо! Поп от видинско село лекува рак с молитви!

Чудо! Поп от видинско село лекува рак с молитви!

Хиляди болни търсят изцеление при отец Михаил

Отец Михаил Иванов от Покрайна, Видин

Отец Михаил Иванов лекува рак

Стане ли неделя, центърът на видинското село Покрайна от ранни зори започва да се пълни с коли. Всички са с различни регистрации, повечето – софийски. Хора от цяла България пристигат тук, за да се срещнат със свещеника исихаст Михаил Иванов. За него казват, че е „чудотворец“, защото е помогнал на неизлечимо болни. Пациенти, на които им е била поставена диагноза рак, намерили изцеление при попа, който към този момент е излекувал близо 40 души.

„Не аз ги лекувам, а Бог. Никога на никого нищо не обещавам, само се моля. Въпреки голямото ми желание да помогна на всички, някои хора си заминават от този свят. Друг решава кой да живее и кой – не“, споделя отчето.

Поп Михаил разказва как майка и баща дошли при него с молба да помогне на детето им. То било с нефункциониращ мозък заради прекаран тежък менингит.

„Помолих се за това дете. Лекарите казали, че няма надежда за него, но то започна да реагира на човешки говор. Винаги има искрица надежда“, коментира случая той.

Божият служител е един от малкото исихасти у нас. Исихазмът е религиозно течение, което е известно още като „християнска йога“. Особеното е, че по време на молитва човек прави дълбоки вдишвания и издишвания до постигане на т.нар. „обожествяване“. Исихаст е бил самият Св. Иван Рилски – един от най-големите чудотворци в православното християнство.

„Аз не искам да ме наричат лечител. Не съм и шарлатанин. Вече 17 години се опитвам да съм максимално полезен на хората. Успях да помогна на едно момче на 26 години – с молитва той се излекува от хепатит.

Когато бях на 27, ми поставиха диагноза дерматомиозит. Кожата ме сърбеше, очакваше ме преждевременно състаряване. Започнах да се моля и спрях този процес. Вече имах сили, чувствах се по-млад и по-енергичен от преди“, споделя още той.

Освен благодарни хора, отец Михаил си е спечелил и немалко врагове. От Светия синод били бесни, защото го смятали за шарлатанин, който иска да си спечели евтина слава. Притеснени от евентуален скандал, те му препоръчали да не дава интервюта и да не обещава нищо на никого.

2 comments

  1. Stela Petrova Spasova

    KAKVO STAVA,SVE6TENNICITE NI NE VQRVAT V SILATA NA SVOQTA VQRA.KADE OTIVAT ,AKO TE SAMITE NE SA VQRVA6TI.

  2. Как мога да намеря кординатите на свещеника ,тъй като има съмнение за мой роднина болен от рак.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*