Продукти:
2 ч.ч. брашно
1 бр. бакпулвер
2 ч.ч. захар (кристална)
2 яйца (средни по големина)
2 ч.ч. кис. мляко
2 ч.ч. грис
4 бр. ванилии
200 гр. кокосови стърготини
кедрови ядки (придават уникален вкус и вид на десерта)
За сиропа:
3 ч.ч. вода
1 лимон (ще ни трябва само сокът му)
600 гр. захар
2 ч.л. розова вода
Приготвяне на вкусния сладкиш:
Първо хубаво разбивам яйцата с кис. мляко, захарта, ванилиите, брашното (предварително смесено с бакпулвера), гриса и кокосовите стърготини.
Изсипвам готовото тесто в голяма тава, в която задължително предварително се слага хартия за печене. Пека сладкиша във фурна на 180 градуса.
За сиропа:
Наливам нужното количество вода в тенджера.
Слагам и другите съставки, но без розовата вода. Разбърквам.
Оставям течността на котлона за 10-ина минути, след което я махам и добавям розовата вода, бъркайки старателно.
Заливам арабското реване с горещ сироп.
За по-хубав вкус и вид украсявам с кедрови ядки.