Home / Новини / Австралиец откри българската си изгора след 38 години

Австралиец откри българската си изгора след 38 години

Любов като на филм

Като в сапунен сериал австралиец издирва българската си любима след 38 години. Навремето тази любов изглеждала обречена и невъзможна, но след толкова години надеждата се върнала.

Преди 38 години красива българка от Велико Търново пленила сърцето на австралиеца. Дейвид Гарвин издирвал любимата си чрез вестник “Борба”, но се оказало, че Снежина живее в Сан Диего, Калифорния.

През 1973 г. двамата се срещат в старата столица. Дейвид бил на почивка в България и прекарал две седмици с красивата българка. Любовта им изглеждала невъзможна, защото той бил от капиталистическа държава, а тя – дете на комунизма. На раздяла Снежина му подарила своя снимка, която той запазил и до днес.

“Беше като любов от пръв поглед. Тя беше невероятно красива и усмихната. Много исках да й предложа да тръгне с мен. Но тогава бях млад и нерешителен. Не събрах кураж да го направя. Не исках да й създам излишни проблеми с властта. Тръгнах си, стигнах до Истанбул, но нещо ме теглеше обратно и се върнах в Търново. Имах толкова силни чувства към тази жена, че дори обмислях да остана в България. Но тя ме разубеди. Прекарахме няколко дни заедно, след което се разделихме окончателно. Така нашата любов изглеждаше обречена” – спомня си влюбеният австралиец.

Благодарение на вестник “Борба”, той днес разбира, че Снежина живее в Сан Диего.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*