Продукти:
Половин кг филе от Пангасиус
Половин ч.ч. брашно
1 ч.л. прясна или суха мащерка
2 ч.л. сладък червен пипер
щипчица лют червен пипер (ако обичате лютото, сложете повече)
1/3 ч.л. черен пипер на прах
половин ч.ч. прясно мляко
половин ч.ч. лимонов сок (прясно изстискан)
3 с.л. магданоз (хубаво е да е ситно накълцан)
2 с.л. накълцан зелен лук
Сол
Начин на приготвяне:
В голям и здрав найлонов плик сложете брашното и подправките без лука, магданоза и лимоновия сок. Разтърсете плика, за да може подправките да се смесят хубаво с брашното.
Накиснете Пангасиуса в млякото от всички страни. Сложете филетата в плика с брашното, за да се овалят. Извадете ги и отстранете излишното брашно.
Загрейте тефлоновия тиган и го намажете с мазнина – олио или зехтин. Изпържете филетата за няколко минути.
След като изпържите Пангасиуса, изсипете в тигана лимоновия сок, магданоза и зеления лук. Гответе около 1 минута и изсипете сместа върху готовата риба.
Поднесете с гарнитура по ваш избор. Аз залагам на картофено пюре и задушени зеленчуци.
Сн.: Натали Симеонова