Home / Здраве и диети / Алкохолът саботира всяка диета

Алкохолът саботира всяка диета

Алкохолът намалява ефекта от всяка диета, защото самият той е калоричен.
Жените, които пазят диета и се лишават от любимите си сладки изкушения, обикновено забравят за калоричността на алкохолните напитки и си позволяват да консумират коктейли, вино и ликьори ежедневно. Калориите на една чаша вино са толкова, колкото са и калориите на няколко курабийки, които смятате за противопоказни за вашата диета. Неслучайно учените смятат, че най-големият враг на всяка диета са спиртните напитки. Те не се включват в общата ви сметка за деня, но представляват сигурни калории, които неутрализират строгата ви диета.

Алкохолът носи сигурни калории

Според британски учени, провели анкета сред дамите, една трета от тях изчисляват ежедневните си калории и се ограничават от храна, но много малък процент се сещат за калориите на консумирания алкохол. Дамските питиета са сладки и имат по-висока калоричност, затова по-добре ги заменете с чаша вино. За да бъде ефективна диетата ви, учените съветват да ограничите питиетата си до 2-3 на седмица. В противен случай системните ви лишения ще бъдат безрезултатни.

 

Алкохолът, консумиран на празен стомах, може да има сериозни последствия за здравето ви, затова е препоръчително преди да посегнете към чашата с питие, да помислите за лека закуска или сандвич. Махмурлукът доказано увеличава нуждата от “лоши” въглехидрати, към които сме по-склонни да посягаме след тежка вечер.

share button

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*