1 кг пилешки гърди
250 гр пресни гъби
50 мл бяло вино
250 гр кромид лук
150 гр пресни чушки
50 мл олио
чубрица
черен пипер
1 лимон
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Пилешките гърди се нарязват на едри парчета, поръсват се със солта, черния пипер и чубрицата. Заливат се с олиото, бялото вино, изцедения лимонов сок и се оставят в хладилника за 3-4 часа.
Гъбите се почистват, измиват и ако са едри, се нарязват на половинки или четвъртинки. Лукът се нарязва на четири части, а чушките – на едри парчета. Зеленчуците и месото се подреждат на шишчета.
Изпичат се на предварително намазана с олио и загрята скара. Готовите шишчета се гарнират с пържени картофи.
споделяне в социални мрежи