С тези съставки можете да приготвите както торта „Елза“, така и торта „Анна“.
Нужни съставки:
2 кръгли блата
един блат със същата широчина, но под формата на полукълбо
син крем
глазури в различни цветове за украса
кръгла форма за курабии или чаша
табла
пластмасова кукла „Елза“ или „Анна“
Начин на сглобяване на тортата:
Поставете първия блат върху таблата и с помощта на формичката за курабии или чаша изрежете кръг точно в средата. Ако
блатът е прекалено сух, можете леко да го сиропирате. Намажете обилно с част от крема. Отгоре поставете другия блат, изрежете отново дупка в средата, сиропирайте при нужда и отново намажете с крем. Накрая поставете и полукръга. Намажете цялата торта с крема.
Поставете тортата във фризера за около 10-15 минути, за да стегне. След това вземете кукла „Елза“ или „Анна“ и махнете роклята. За да не се изцапа самата кукла, можете да й увиете краката в прозрачно фолио. Поставете я в „дупката“, която ви се получи в средата на тортата, като предварително вдигнете ръцете на куклата. Декорирайте роклята с различни глазури.
Примерна декорация можете да видите във видеото по-долу. Забавлявайте се!