Повечето хора приготвят пържените филии само и единствено с яйца.
Има обаче и друга рецепта, която е не по-малко вкусна.
Продукти:
2 яйца
2 ч.л. кисело мляко
2 суп. лъжици брашно
сол
Смесвате всички изброени продукти и ги разбивате хубаво.
Потапяте филиите в сместа и ги пържите в много горещо олио.
Мазнината наистина трябва да е силно сгорещена, защото в противен случай филиите ще поемат повече олио, отколкото трябва.
Prekrasna.bg ви препоръчва да опитате и тази рецепта:
Това е любимата закуска на моите деца.Но вместо с ръка изрязвам кръгче с чаша,слагам яйцето,захлупвам с парче сирене,резен домат и кръгчето от филийката,леко препечено вече…
Абе ,много сложно става това ! Но от всичко , което съм дегустирала при теб се уверявам , че си кулинарка !
moje i sas presno mleko vmesto kiselo i tova e mnogo stara recepta otpocti ciala balgaria
В киселото мляко поставям малко сода, а хлябът е по-добре да е по-сух, за да са хрупкави филиите.
+1 к.л. сода стават още по-хубави.
аз ги правя с прясно мляко стават много вкусни като палачинки
xaresvan
преди да изпържа филиите ги потапям в мляко (прясно или кисело), след това в яйце и ги пържа в силно нагрято олио, стават меки и вкусни 🙂
По Шуменско им казват "джиджи папа"…
С прясно мпяко, след изпържването,филийката се наръсва със захар и малко ром, когато не е за закуска на децата
.
С прясно мляко стават по-хубави.
Rositsa YanevaПосле минаваш на ракийка със салатка и така до обяд!
Моите пържени филийки са най хубави и вкусни когато са направени с франзела /или филийки хляб/ Няма значение дали с прясно мляко или кисело ако нямам в момента мляко може да прибавя към яйцата малко вода и 1 – 2 супени лъжици брашно. След като ги изпържа слагам ги в голяма купа и поливам с мед. Ако мета е захаросан го стопявам и поливам хапките. Много е вкусно опитайте !!! Една франзела няма да ви стигне защото е много вкусно !!! Грамаж и бройки не давам ,защото зависи, колко искаш филийки да опържиш. Слагаш на око…
Вместо кисело с прясно мляко са разкошни.
As sashto sam di pravila s mlqko I sodichka. Prekrasni sa Dobar apetit!!!!!!
Prqsno mlqkooooo.S kis.mlqko mi poeha mn. maznina…..
Slojzte i vanilia,Ako gi xapvate sas sladko i med
и аз ги правя само по този начин…меки като гъба стават…чудесни!
пробвайте вместо с хляб с козунак-стават супер…
az gi prava po suhtiqt nachin i naistina sa str
Към,тази смес можете да натрошите сирене или да настържите салам,кремвирш,кашкавал потапяте филиите и пържите.
Към,тази смес натрошете сирене,или настържете кашкавал,салам,кремвирш или др. отъркаляйте и пържете в сгорещено олио.Консумира се с ойрян.Страхотен вкус.
Това е рецептата на баба ми – казваме й „филийки с къдрички“
Редовно ги правя като остане хляб от 2 –3 дена,
но в сместа слагам и щипка сода бикарбонат.
Голяма вкусотия!