Продукти:
10 кг. червени чушки
1 кг и 600 гр. доматено пюре
600 мл. олио
400 гр. захар
4 връзки магданоз
6 скил. чесън
сол
Приготвяне на лютеницата:
Измийте старателно чушките и отстранете семките им.
Изпечете ги – най-добре на чушкопек, и ги обелете.
Смелете ги, след което ги разбъркайте с доматеното пюре, солта и захарта.
Изсипете получената смес в сгорещено олио и разбъркайте хубаво.
Овкусете лютеницата със счуканите скилидки чесън и ситно нарязания магданоз.
Напълнете мързеливата лютеница в буркани и стерилизирайте за 20-25 минути.
Във видеата ще намерите други хубави рецепти за домашна лютеница.
Това е най-хубавата лютеница и никак не е мързелива!