Мармалад от шипки – лесна рецепта
Помните ли вкуса на мармалада от шипки, който сте яли като малки при баба на село?
Този, който се продава в магазина, изобщо не може да се сравни с невероятното сладко от бурканите на баба, нали?
Скоро, след като шипките узреят, можете и сами да си направите вкусен мармалад без оцветители и всякакви консерванти, които хем съсипват здравето ви, хем променят вкуса на мармалада.
Можете да заложите на тази рецепта:
Студен марламалад от шипки
Продукти:
добре узрели шипкови плодове
захар
Приготвяне:
Шипките се измиват със студена вода, разрязват се на 2 и се почистват грижливо от семената и власинките.
Прибавя се 800 грама захар на 1 кг смлени плодове.
Сместа се разбърква с голяма лъжица продължително, докато захарта се разтвори.
След това се насипва в буркани и се съхранява на хладно.
При този начин на консервиране витаминното съдържание на шипките се запазва отлично.
Снимка: Pixabay.com
detskispomen.wix.com/marmalad Вече има ИСТИНСКИ ШИПКОВ мармалад,приготвен по стара домашна рецепта !