Как се приготвят вкусни толумбички?
Искате лесна рецепта за толумбички? Тогава опитайте тази! Всеки ще се справи с приготвянето на тази вкусотия!
Продукти:
500 мл. вода
1/2 пакетче масло
6 яйца
250 гр. брашно
щипка сол
За сиропа:
500 гр. захар
2 ч.ч. вода

Вкусни толумбички
1 ванилия
сок от един лимон
1 ч.ч. олио за пържене
Начин на приготвяне:
Водата завира и в нея се слагат солта и маслото.
Брашното се прибавя постепенно, бърка се с дървена лъжица, да стане гладко тесто и сместа да се отлепва от съда.
Сваля се от котлона, изстива малко и се слагат едно по едно яйцата.
Бъркането продължава, за да стане гладка хомогенна смес.
С шприц шприцоваме и пържим в горещо олио, без да ги набождаме с вилица.
Изваждаме толумбичките с решетъчна лъжица.
Готовите толумбички заливаме със студен сироп.
Добре а сиропа как става няма описание ? И другото което е 1/2 пакетче какво ще рече има 250 грама и 500 грама масло ? Благодаря предварително.
Приготвяне на сиропа: Водата и захарта се сваряват. Накрая се слагат ванилията и лимоновия сок.
Използвайте малка опаковка масло.
Поздрави
Изглеждат доста вкусно! Бих ги опитал веднага
Който пък не обича много сладко,може да ги посоли малко със сол. Пак са много вкусни. Пробвала съм.
какво трябва да е готовото тесто за толумбите,лепкаво, кашкаво,защото моето стана такова,добавих му две три чаши брашно .трябва ли да става толкова твърдо че да може с пръст да се набутва през формичка.
аз ги правя за втори пат но тестото ми винаги става на бучки,не че се осеща но не е много красиво ,как стана без бучки по енергично от това немога да баркам?
Анелия, за да не стане тестото на бучки, трябва да бъркате дълго време с дървена лъжица.
на друго място видях че брашното се слага наведнаж,дали ще стане?
Защо заглавието е „Лесна рецепта“, каква би трябвало да е трудната рецепта, аз мисля, че това е рецептата за толумбички, с парено тесто, друга не съм срещал.
моята мярка за толумбички е 1 кофичка от кисело мляко но от 500гр и толкова брашно завира водата е се сипва на веднъж брашното разбърква се добре с дървена лъжица когато се слагат яйцата съда се маха от огъня и се слагат яйцата едно по едно но се бърка с ръка малко е топло но тестото изстива бързо омесваенето с ръка го прави много глатко
не съм правила но ще опитам