Здравословен пай, който ще се хареса на цялото семейство
Начин на приготвяне:
Смес от замразени зеленчуци – царевица, грах, чушки, гъби, моркови – 400 грама. Може и да са пресни.
Пилешки гърди – 2 броя, сварени предварително
Пилешки бульон – 8 супени лъжици
Брашно – 230 гр.
Мляко – 120 мл.
Яйце – 1 бр
Сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Подготовка:
1. Готовите зеленчуци се нарязват и се варят в пилешкия бульон 7 минути. Подправя се със сол и черен пипер.
2. Сварените пилешки гърди, нарязани на средни парчета, се добавят към зеленчуците. Разбърква се и се поставя цялата тази смес в тавичка.
3. Меси се тесто от брашното, млякото и яйцата. Тестото се слага върху зеленчуците.
4. Пече се във фурната за 35-40 минути при 180 градуса.
vie ppiqni li ste ve, ni6to ob6to snimka s na4in na prigotvqne