1 пакет кори за баница
1 ч.ч. смлени орехи
1 ч. ч. захар
125 гр. масло
1 кутия локум
За сиропа:
2 ч.ч. захар
3 ч.ч. вода
1 ванилия
1/2 лимон
Начин на приготвяне:
Корите се нарязват на две по дължина. Всяка от тях се намазва с разтопеното масло. В средата на долния край се слагат 2 с.л. от смесените орехи и захар, 2-3 парченца от нарязания локум и кората се навива на руло.
Получените баклавички се подреждат в намаслена тавичка, заливат се с останалото масло и се пекат в умерена фурна. Изваждат се и се оставят да изстинат.
Всяка баклава се потапя за кратко в горещия сироп, приготвен от захарта, водата, ванилията и сока от лимона.
Сервират се полети с остатъка от сиропа и поръсени с орехи.
4YDESNA BAKLAVA
БРАВО!
mnogo e vkusna!