Home / Рецепти / Миди, пълнени с пилешко месо в сос от сирене и спанак

Миди, пълнени с пилешко месо в сос от сирене и спанак

Това превъзходно блюдо става както за предястие, така и за основно ястие, особено вечер

 

Необходими продукти:

За плънката:

пилешко месо (обезкостени бедра) – 300 грама
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
1 морков
3 супени лъжици растително масло
0,5 ч. л. смляно индийско орехче
сол
5 супени лъжици настъргано сирене гауда
1 супена лъжица настърган пармезан

макарони големи черупки – 200 грама

За соса:

спанак 400гр
2 скилидки чесън
2-3 супени лъжици растително масло
0,5 ч. л. смляно индийско орехче
0.500 мл. мляко
250 гр сметана
3 супени лъжици меко сирене крема
сол, смлян черен пипер
2 супени лъжици настъргано сирене пармезан

1. Пилето и почистените моркови може да смелите, пасирате или да ги нарежете много на ситно. Лукът и чесънът също се нарязват на ситно. В тиган затоплете маслото. Запържете лука и чесъна на умерен огън, докато омекнат, около 1 минута. Добавете мляното пилешко и морковите и разбъркайте всичко заедно. Сложете индийското орехче, настърганото сирене гауда, пармезана и подправете със сол на вкус.

2. Мидите се варят по-малко, отколкото е указано на опаковката. Във вряща вода, преди да поставите черупките, добавете сол и 2-3 супени лъжици растително масло. След като станат готови, мидите се изплакват със студена вода.

Сос:

3. Накълцайте спанака. Сложете в гевгир, изплакнете. Попарете го с вряла вода. В масло запържете чесъна. След това добавете спанака и обработвайте около минута-две. Добавете сметаната, крема сиренето, млякото, нека да заври, добавете и индийското орехче и смления черен пипер, пармезан и сол на вкус.

4. Сложете пълнените черупки в соса, за предпочитане в един ред. Покрийте с капак, намалете топлината и варете 5 минути. Ако според вас сосът е прекалено гъст, можете да добавите повече мляко или вода.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*