Home / Рецепти / Болярска пролетна яхния

Болярска пролетна яхния

Продукти:

1 кг телешко месо
200 мл олио
100 гр червен пипер
30 гр брашно
5 връзки зелен лук
1 маруля
1 връзка магданоз
1 връзка джоджен
20 гр домати или доматен сос
сол

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на малки хапки и го запържете в малко олио. Извадете от тигана, щом се зачерви. В същата мазнина запържете част от лука с брашното, добавете солта и червения пипер. Сложете месото и залейте ястието с вода. Варете на умерена температура.

В друг съд задушете чесъна, останалия лук и марулята. Изсипете сместа при месото. Добавете доматите и подправките. Варете до готовност на яхнията.

Да ви е сладко!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*