1 агнешка плешка
1/2 кг агнешки дреболии
4 връзки зелен лук
1 1/2 ч.ч. ориз
сол
червен пипер
черен пипер
джоджен
1 връзка магданоз
олио
3 с.л. масло
Начин на приготвяне:
Сварете дреболиите и ги нарежете на дребно. В малко олио задушете зеления лук, добавете ориза, дреболиите и солта. Налейте 3 ч.ч. бульон от дреболиите. След като оризът набъбне, сложете подправките.
Измийте хубаво агнешката плешка и я осолете отвътре. Напълнете я с готовата плънка и я зашийте с конец. Поставете я в тава, намазана с масло и червен пипер.
Налейте още 2 ч.ч. от бульона и покрийте тавата с фолио. Печете на 180 градуса около 3 часа.