240 мл хладка вода
1 пакетче мая
30 гр. масло
1 яйце
450 гр. брашно
55 гр. захар
1 ч.л. сол
За намазване и поръсване:
жълтъкът на 1 яйце
сусам
Начин на приготвяне:
В дълбок съд смесете брашното с маята. Добавете маслото (размекнат на стайна температура), захарта, яйцето, солта, водата и омесете меко тесто. Ако има нужда, добавете още малко брашно или хладка вода. След това оставете тестото да втаса за 1 час. Омесете хубаво втасалото тесто. Откъснете го на парченца и оформете малки хлебчета. Подредете ги в намаслена тавичка. След това покрийте тавата с кърпа и оставете хлебчетата да постоят на топло още 50 минути. Най-накрая намажете с жълтък и поръсете със сусам. Печете ги в предварително загрята на 190 градуса фурна.
Да ви е сладко!