Home / Здраве и диети / 90-дневна диета – грижа и извайване на тялото като бижу

90-дневна диета – грижа и извайване на тялото като бижу

Човешкото тяло е уникално и от нас зависи то да изглежда като ослепително бижу. За тази цел обаче трябва да поддържаме определен лайфстайл, свързан със спортуване и правилно хранене.

За жалост, в забързаното ни и напрегнато ежедневие, много от нас водят по-застоял начин на живот и посягат към вредни храни. Това неименуемо влияе и на фигурата ни.

Тъй като и ние не сме фенове на строгите и мъчителни хранителни режими, ще ви предложим един доста лесен и резултатен, с малкия минус, че е доста продължителен – 90-дневна диета.

Какво представлява 90-дневната диета?

Появява се още през 2000-та година в списание „Рина“. Оттам е известна по света и като диета Рина. В България е особено популярна последните 7-8 години и то точно заради принципите си и високите постигнати резултати, които можете да откриете в множеството фен групи във Facebook.

Основният принцип е разделното хранене. Храната се разделя на 4 важни групи, които са и дни от диетата. Те се редуват непрестанно до приключването на диетата, а след това и в режим почивка.

90-дневна диета

90-дневна диета – какво трябва да знаете?

Протеинов ден – консумира се месо, риба, морски дарове, яйца, мляко. Препоръчва се между обяда и вечерята да имате поне 4-часов времеви интервал, както и да намалите количеството за вечерята наполовина.

Скорбелен ден – съдейки по името му, в него ще трябва да ядете фасул, леща, грах, леблебия, соя, просо, бамя и т.н. Препоръчва се между обяда и вечерята да имате поне 3-часов времеви интервал, както и да намалите количеството за вечерята наполовина и без хляб.

Въглехидратен ден – ден за изкушения – постна пица, макарони, палачинки без мляко и яйце, сладък или солен кекс, дори и тъмен шоколад с поне 70% какао.

Витаминен ден – в него похапвате само плодове, с условието, че не трябва да комбинирате различните видове в едно хранене, например ябълка и грозде.

Има и един специален ден, за най-ентусиазираните – воден (всеки 29-и). Той се води прочистващ и детоксикиращ. Ако смятате, че няма да издържите цял ден само на вода, не е проблем да го пропуснете. Ако целите обаче максимални резултати, трябва да го спазвате стриктно.

Приложение за деветдесет дневната диета

Ако сме събудили интереса ви да се подложите на 90-дневната диета, ще получите специален бонус от нас за по-лесното й протичане. Има специално мобилно приложение за диетата, което ще ви помага с избора на храни, както и следене колко килограма и кога сте ги свалили.

Можете да го намерите в Google Play, Apple AppStore и Huawei AppGallery. Повече информация за него и директни линкове за сваляне ще намерите в официалния сайт на този хранителен режим тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*