Home / Здраве и диети / 8 странни болести, за които не сте чували!

8 странни болести, за които не сте чували!

Смъртта е неизбежен феномен, който може да се случи на всеки, по всяко време

Cornu Cutaneum

Има милиони неизвестни болести по света, които причиняват страдание и смърт на хиляди невинни хора. Това е само един кратък списък с някои от най-странните:

Cornu Cutaneum: Това е една абсолютно мистериозна болест. Представлява странни рога, които спорадично растат на главата и могат да бъдат отстранени само със стерилен бръснач.

Луда крава: Колкото и дълго да готвите заразеното месо, то ще ви убие, а смъртта ще настъпи в страшни мъки.

Болест на Хънтингтън: Това е наследствена болест, която предизвиква халюцинации, параноя, безпокойство, увреждане на речта, увреждане и безконтролни движения на крайниците. Тази смъртоносна болест изключва мозъка и тялото работи на автопилот.

Синдром на рибния мирис: Това е наследствена болест, при която навсякъде се усеща миризма на риба. Никакво къпане, почистване и пране не е в състояние да изгони неприятната и натрапчива миризма. Симптомите варират в зависимост от начина на хранене.

Фатална фамилна инсомния: При това заболяване болният не може да спи през нощта, губи тегло, има пристъпи на паника, халюцинации и накрая умира. Заболяването се предава по генетичен път.

Pica: Странно заболяване, което кара човек да яде пръст, гипс, тухли, но не и нищо, което приемаме, че е хранително. Болните не могат да поемат никаква нормална храна. Среща се по-често при жени и деца.

Pica

Синдром на „взривената глава“: Това не е смъртоносно заболяване, но е крайно неприятно. Налице са слухови и зрителни халюцинации. Болните го обясняват като шум, от който главата може буквално да се „отвори“. Това се случва вероятно в отговор на стреса и може да се развие във всеки един момент. Няма спасение, няма и ограничения за тези, които могат да се разболеят. Макар и да не се умира от нея, е достатъчно неприятна.

Синдром на внезапната смърт: Както става ясно от името, това е заболяване, което засяга предимно млади хора, деца, дори бебета, които са в идеално здраве, но един ден просто лягат, заспиват и умират.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*