Home / Здраве и диети / 5 промени, които настъпват в организма след детоксикация

5 промени, които настъпват в организма след детоксикация

При положение че живеем в един токсичен свят, най-добре е да правим пречистване на организма поне един-два пъти годишно

Правейки детоксикация вие все едно рестартирате тялото си. Това ще помогне за увеличаване на енергийните нива, ще балансира хормоните, ще подобри храносмилането, ще даде на вашите надбъбречни жлези необходимата им почивка. Ще ви помогне да се почувствате по-леки и здрави, да не говорим за прекрасната кожа, с която ще се сдобиете.

И така, какво можете да очаквате от една или две седмици на детоксикация?

Тук са 5 неочаквани и забележителни ползи от пречистването:

1. Подновявате способността си да се справяте със стреса

Алкохол, захар, рафинирани храни и кофеин – всички те допринасят за надбъбречната умора. Като се премахнат тези стимуланти от нашата диета, надбъбречните жлези получават необходимата почивка и рестартиране.

Изобилието от полезни хранителни вещества, от пресни органични сокове и зелени шейкове, заедно с дълбоко медитативно дишане имат подхранващ и лечебен ефект върху надбъбречните жлези. Здравите надбъбречни жлези ще помогнат на тялото и ума да се справят с ежедневния стрес без да се претоварят.

2. Емоционално освобождаване

детоксикация

Какви са ползите от детоксикацията?

Когато тялото се освобождава от токсините, то започва да се освобождава и от слоевете вредни емоции. Някои токсични чувства като гняв и страх могат да изплуват и това ще ви даде шанс да се справите с дълбоко вкоренената болка.

Емоциите, които се съхраняват в организма, могат да започнат да се проявяват във физическото тяло чрез болки и страдания, застой на черния дроб, депресия и други сериозни заболявания.

Практикуването на йога асани позволява на тялото да се освободи от тези емоции. Свързването с природата, особено известен престой пред водопади или пък море, има невероятни емоционални лечебни качества.

3. Свободен ум

Когато сме на диета, която има лечебни свойства и намалява тежестта върху тялото ни, можем да направим място в нашия ум и тяло за други неща.

Пречистването е разчистване. Нови идеи започват да се раждат и даден проблем или ситуация могат да бъдат разбрани чрез нова и по-дълбока перспектива.

Това може да бъде най-доброто време, през което да се отървете от стари тегоби и да започнете на чисто.

4. Увеличение на вибрационната честота

Вие сте това, което ядете, а когато сте заредени с полезна, богата храна, вашите вътрешни вибрации стават по-добри и силни. Когато тялото ни получава висока вибрация на енергия от пресните естествени храни, то асимилира тази енергия, което от своя страна повдига нашата вибрационна честота.

Колкото повече се свържете с природата и здравословната храна, толкова по-близо сте до вашата истинска същност.

5. Дълбоко осъзнаване

Пречистването на тялото помага да се освободим от стагнацията, която блокира нашата енергия.

В продължение на много векове хората са пречиствали телата си чрез вода и полезни сокове.

Така човек се чувства по-жив и буден.

Правене на лека детокс йога, дълбоко дишане, разходки сред природата и наслаждение на тишината ще помогнат на тялото да отдели токсичната енергия, ще създаде пространство и възможност да се свържете с вашия Висш Аз.

Снимка: Pixabay.com

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*