Home / Любопитно / 5 истини за храната, които ще ви шашнат

5 истини за храната, които ще ви шашнат

Бихте ли опитали супа, приготвена от гнездо на птици?

 

Плодовете и зеленчуците не са толкова хранителни, колкото преди 50 години

Някои от вас сигурно редовно четат етикетите на храните и напитките, които си купуват от магазина. Предполага се, че горе-долу сте наясно какво точно съдържат те. Въпреки това обаче, има и неща, които едва ли знаете. Предлагаме на вниманието ви 5 любопитни истини за храната:

1. Плодовете и зеленчуците вече не са толкова хранителни

Знаете ли, че с всяка изминала година плодовете и зеленчуците стават все по-малко хранителни? Основната причина е в начина, по който се отглеждат. Новите методи, които човечеството използва, водят до обедняване на почвата.

2. Недостиг на какао

Изследователите са категорични, че през 2014 година светът ще се сблъска със сериозен проблем. Предвижда се недостиг на какао заради ограниченото производство. Продукцията намалява поради политически проблеми в някои държави, които отглеждат това дърво. Все повече фермери напускат земята, която са обработвали, зарязвайки бизнеса си.

3. Супа от гнездо на птици

Китайците продължават да шашкат света с нетрадиционните си рецепти и храни. Една от най-скъпите супи, които се предлагат в тази страна, се приготвя не от какво да е, а от гнездо на птици. Запознати обясняват, че тези гнезда са едни от най-скъпите продукти в Китай.

4. Кафените зърна и магданозът освежават дъха

Ако усетите, че имате лош дъх, а нямате четка и паста за зъби под ръка, няколко кафени зърна или магданоз ще свършват перфектна работа.

5. Черният шоколад е полезен толкова, колкото и плодовете

Едва ли сте предполагали, че черният шоколад е толкова полезен за здравето, колкото и плодовете. Сладкото изкушение дори съдържа повече антиоксиданти от боровинките и нара. Интересно, нали?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*