Home / Любопитно / 4 неща, с които България е известна по света

4 неща, с които България е известна по света

Може и да си мислим, че родината ни е известна по света с киселото мляко, Стоичков, Бербатов и купона в Слънчев бряг, но в социалните мрежи истината е друга

България е истинска звезда с доста интересни неща!

20 000 души се удивляват на български рисуван хайдутин, металното ни левче пък се забърка с „Карибски пирати“, а пророчествата на Ванга плъзнаха из най-популярните сайтове.

Снимките от разрушения монумент на Бузлуджа привлякоха стотици любопитни туристи.

Преди няколко дни пророчествата на Ванга за развитието на човешкия род и неговия упадък събраха 33 000 точки (харесвания) в сайта 9gag.com. В страницата потребителите споделят интересни изображения за всичко, което може да ви хрумне, в това число и хронологията на големите събития в бъдещето, оставена от Ванга, пише в. „Телеграф“.

България

С какво е известна България по света?

Написани са няколко думи за самата нея и фактът, че сама е предрекла датата на смъртта си. По-нататък следват дълга поредица от години, в които ще се случи нещо важно.

През 2018-а Китай става водеща световна сила, 2023-а Земята изменя орбитата си!

А през 2028-а е открит нов източник на енергия и гладът става основен световен проблем.

През 2046- а всеки орган в човешкото тяло ще може да бъде заменян с нов. Комунизмът се връща през 2076-а според поста. 2100 година ще бъде запомнена с това, че човечеството изобретява и пуска второ слънце над земята, така че да е вечен ден и в двете полукълба. 2125-а е осъществен първият контакт с извънземните. Малко след това част от човечеството заживява в колонии под водата.

Започват да се раждат полухора-полуживотни. 2256-а започва с ужасяваща космическа чума, която ни донася завърнал се от космоса кораб. 2288-а е изнамерено пътуването във времето. А през 3797г. се заселваме в нова слънчева система. 5079-а е последната година за човешкия род според тълкувателите на думите на Ванга.

Цялата тази информация предизвика фурор в нета! Коментарите на чужденците варират от най-искрена вяра в думите й до злободневни шеги – „5080-а Гърция си плаща дълговете“ и „Кралица Елизабет Втора най-сетне умира“ и т.н. Въпреки всичко думите на българката се споделят лавинообразно из социалните мрежи. Мнозина потребители искат да се заснеме цяла филмова поредица по нейните пророчества.

Друга добре позната „легенда“ от нашето минало също предизвика фурор в интернет преди време и редица световни издания и сайтове пратиха репортери у нас, за да напишат за „изгубения свят на комунизма“ и летящите чинии от близкото минало…

Иде реч за останките от паметника Бузлуджа или както е официалното му звание – Дом-паметник на партията. За хората от Западна Европа и Щатите родните монументи, останали от комунизма, са нещо невероятно и удивително. Интересът е огромен! Всяка снимка с паметник, подобен на този в Бузлуджа, събира стотици коментари. Из пределите на бивша Югославия също има такива сюрреалистични, футуристични останки. Често пътешествениците от други краища на земята тръгват на обиколка из Балканите, за да видят бетонните призраци.

Огромният интерес към Бузлуджа тръгна още през 2012 г., като се появиха невероятни снимки от пълния със сняг Дом на партията, изкъртения таван в залите и т.н.

Особено коментиран от чужденците е и надписът над главния вход, издраскан с червена боя – „Forget your past“ – (Забрави миналото си, англ.). Други не пропускат да се пошегуват, че това е летяща чиния и комунистите първи са осъществили контакт с извънземните.

Металните левчета, които ползваме всеки ден, всъщност са доста интересни за чужденците и има какви ли не теории за това кой е на гърба на монетата.

Ние си знаем, че това е св. Иван Рилски, но повечето потребители в социалните мрежи с а убедени, че това е прародител на Дейви Джоунс – митичният мъж, превърнал се в морско създание от култовата поредица „Карибски пирати“.

Оказва се, че брадата на нашия светец прилича на октопод на чужденците и оттам тръгват какви ли не предположения дали пък Иван Рилски не е прадядо на Дейви Джоунс и сценаристите на поредицата да са се вдъхновили от неговия образ.

Една от най-популярните видеоигри от години насам се нарича Assassin’s Creed. Въпросните асасини са организация, която се бори за запазването на свободната воля на хората и отстраняването на тиранични и корумпирани лидери.

Особено популярно в 9gag.com стана потребители от различни страни да представят рисунка как би изглеждал главния герой според собствената им народна фолклорна традиция. Така българският асасин спечели близо 20 000 точки.

Нашият хайдутин завладя въображението на потребителите. Под неговото изображение се изписаха стотици коментари колко е страшен, какви красиви мустаци и ножове притежава.

Българи пък обясниха на любопитните чужденци колко храбри войводи сме имали по време на турското робство и нечуваните подвизи, които са правили, за да освободят милото ни отечество.

Снимка: Pixabay.com

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*