Продукти:
1 чаена ч. топло (но не трябва да е горещо!) пр. мляко
1 чаена ч. топла водичка
1 чаена ч. олио
2-3 чаени лъжички захар
1 суп.л. сол
20 грама прясна мая около
1 кг брашно
1 жълтък – използва се за намазване за питката
Начин на приготвяне на погачата:
Разтворете маята заедно с 1 ч.л. захар във водата. Оставете настрани за четвърт час.
В дълбока купа пресейте 3 чаши от брашното. Направете кладенче и сложете в него всички изброени продукти. Разбъркайте.
Добавете и останалото брашно, след което омесете еластично тесто.
Разделете на две големи топки и ги разточете поотделно на големи кръгове.
От всеки кръг нарежете триъгълници, както е показано на снимката и навийте на кифлички.
Наредете ги в тава, върху хартия за печене. Сега оставете да втаса на топличко около час. Намажете с разбития жълтък и печете в загрята фурна на 180 градуса.
Снимки: „24 часа“
Рецептата е на Мария Ташева от Пловдив – тя е специалист по всякакви тестени изделия!
super
За 1 кг брашно,20 гр мая не са ли малко?По принцип на кг брашно-42гр мая.
bravoooooooooo
http://zi4e57.blogspot.com/2014/08/blog-post_30.html
!