Продукти:
24 филии хляб
300 гр. пастет
250 гр. кашкавал
4 яйца
майонеза
3 бр. кис. краставички
1 кубче бульон
300 гр. топено сирене
черен пипер
сол
Приготвяне на солената торта:
Използвайте плитка чиния или друга подходяща форма. Подредете ред от филиите. Разтворете бульона в хладка вода и напръскайте филиите с него. Можете да използвате и домашно приготвен бульон.
Нарежете киселите краставички на ситни кубчета и смесете с пастета и майонезата. Намажете филиите с част от сместа.
Продължете с ред филии, които отново трябва да напръскате с бульона.
Сварете яйцата. Нарежете ги на ситно и смесете с настъргания кашкавал. Подправете на вкус. Поръсете с тази смес тортата, след което добавете още един ред филии.
Покрийте с фолио и оставете тортата да престои в хладилника 10-12 часа.
Смесете топеното сирене с майонеза. Намажете обилно тортата от всички страни. Украсете я с настърган кашкавал и ситно нарязани зеленчуци.
Идея и снимка:овкусе.ру