Home / Споделено / Дойде в София и започна да избива комплекси

Дойде в София и започна да избива комплекси

Реших да пиша до Вас, защото знам, че мога да остана анонимен (не искам скандали с жена си), а и имам нужда от съвет – как да я променя поне мал­ко? Как да я убедя, че прави грешка, като се от­казва от всичко, свързано с провинцията, от ро­дителите и близките си, оплаква се мъж пред в. „Лична драма“.

Като дойде в София, Диди все още говореше на диалект. Лич­но аз никога не съм й пра­вил забележки за това, знаех, че с времето ще свикне, но колежките мно­го я подиграваха и тя тръгна на логопед. Веднъж само си позволих да й кажа, че е излишно да се тормози, правилният го­вор ще дойде от само себе си, а тя се обиди и дълго не ми говори. Започна ре­довно да ходи на кино и театър (така според нея правели софиянките), да си купува само маркови дрехи, а напоследък се облича доста екстраваган­тно, с прекалено впити дънки и тесни блузки, кое­то според мен за жена на 43 години и към 90 кг не е съвсем прилично…

sofiaНай-лошото е, че лъже колежките за родителите си, защото се срамува от тях. Казва, че са бивши учители, изкарва ги инте­лектуалци, а те, хорицата, са много добродушни, но простовати – бяха съвсем обикновени работници. Отдавна са пенсионери, гледат си в градината зеленчуци, а в двора имат 20 кокошки и едно прасе.

Като се прибираме от градчето с пълен багажник буркани и домашни яйца, Диди гледа да не ни видят съседите, докато разто­варваме, да не се излага.

Чел съм, че както първи­те 7 години са най-важни, така и първите 7 прочетени книги са от значение. На Диди те не й липсват. Дори нещо повече – освен че се наложи в службата и направи сериозна карие­ра, до ден-днешен не про­пуска полезни курсове, семинари, квалификации. Проблемът при нея не е в амбицията да е най-добра във всичко, а съвсем друг – че е отрасла в провинци­ята и малкото градче й е насадило трайни комплек­си, от които страдаме аз и децата.

Преди година поиска да направим основен ремонт на жилището, да сложим ламинат и пердета от ръчно тъкана материя, за­щото така правели при­ятелките й и сега това било модерно. От седмица пък ме изнудва за парна баня, след което задължително трябвало да поканим ко­лежките й да видят апартамента след ремонта. Не че не можем да си го по­зволим, но аз лично бих се срамувал да развеждам гостите от стая в стая като на изложба. Парвенюшко е, но не смея да й го кажа.

Никога не съм имал род­нини в провинцията и ви­наги ми е харесвало да ходим където и да било извън София, особено на палатка по нашето Черно­морие, но жена ми не ще и да чуе. Казва, че всичко, което не е София, е забу­тана провинция. Затова пета година ги водя на море в Гърция или Турция.

Ще чакам с нетърпение съветите ви, защото със своите комплекси, глупави лъжи и фалшиви надувки вече определено започна да ме дразни и отблъсква. Тя го усеща, но не пада по гръб. Намира хиляди доводи да докаже, че прави всичко за престижа на семейството ни, което обаче според мен започва да се руши. А щом го казвам, значи имам сериозни притеснения…

Един съпруг 

Скъпи наши читатели, изпратете ни вашите истории на info@prekrasna.bg

loading...

One comment

  1. Тя ,няма да се промени . Напусни я , ще става и по – зле . Тя от родителите си се отрича , та камо ли за теб да й пука . Това не е човек ,който държи на семейството . Сега ти се мъчиш , децата се мъчат , защото усещат всичко и тя се мъчи . Аз съм жена и ти го казвам .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.