Здравословен зелен омлет – вижте как се прави
Продукти:
7 яйца
1/2 кг пресен спанак
1 връзка магданоз
1 чаша гъби, ситно нарязани
1 скилидка чесън
1 с.л. масло
1 ч.л. лека майонеза
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте хубаво спанака и магданоза, след което ги сварете в леко подсолена вода, докато омекнат напълно.
Отцедете ги, изчакайте да изстинат и ги накълцайте.
В отделен съд разбийте яйцата и добавете към тях спанака, солта, черния пипер и накълцания на ситно чесън.
Разбъркайте и изсипвайте с подходяща лъжица в нагорещен тиган така, все едно правите палачинки.
Обръщайте от двете страни.
От това количество стават 3-4 малки омлетчета.
В друг тиган задушете с маслото гъбите, сложете малко сол и черен пипер.
По желание можете да добавите и половин връзка ситно накълцан магданоз.
Намажете всеки омлет с майонеза, сложете 1 с.л. гъби и завийте като палачинка.
Гарантираме ви, че този невероятно вкусен и здравословен зелен омлет ще се хареса на всеки.
Можете да го опитате още днес – не отнема много време, нито пък усилия.
Бон апети!
Снимка: Натали Симеонова