За около 30 минути ще спретнете невероятна закуска
Тази супер мързелива баница е идеалното решение за неделните утрини!
Тогава обикновено хем искате да зарадвате семейството си с нещо вкусно и домашно приготвено, хем ви се ще да поспите до малко по-късно.
За приготвянето на тази мързелива баница не е нужно да ставате още в ранни зори.
Приготвянето й ще ви отнеме само около 30 минути.
Имайте предвид, че в това време е включено и печенето й.
В същото време семейството ви със сигурност ще остане доволно от закуската!
Баницата ухае прекрасно и в същото време наистина е много вкусна.
Някои я наричат мързелива баница (по разбираеми причини), а други – солен кекс. Както и да я наречете обаче, става въпрос за една и съща вкусотия.
И ако трябва да перифразираме добре познатата на всички фраза: „Накарай мързеливия на работа, та да те научи на акъл“, то в случая ще кажем: „Накарай мързеливия на работа, за да ти покаже как се приготвя изключително вкусна баница“.
Е, след като вече ви разказахме надълго и нашироко за тази мързелива закуска, време е да посочим и продуктите, от които се нуждаете, за да я приготвите.
Ето ги и тях:
4 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
2 ч.ч. брашно
300 гр. сирене
100 мл. олио
Начин на приготвяне на мързеливата баница:
Имайте предвид, че мерителната чаша е с вместимост 200 мл.
След като вече разполагате с всички необходими продукти за направата на мързеливата баница, време е да се захванете с подготовката й.
Първото нещо, което трябва да направите, е да разтворите содата бикарбонат в киселото мляко, докато шупне.
След това към сместа добавете яйцата.
Разбъркайте добре и добавете постепенно олиото и брашното. Всичко това можете да разбъркате изключително бързо и лесно с помощта на миксер.
Ще ви отнеме около 5 минути.
Към вече готовото тесто идва ред да добавите и сиренето, което сте натрошили предварително.
Разбъркайте с помощта на шпатула. Ще получите лепкаво тесто. Не се притеснявайте, то трябва да бъде точно такова.
Вече готовата смес за вашата мързелива баница трябва да бъде изпечена.
За целта я прехвърлете в тава с диаметър 26 см., чието дъно предварително сте намазнили и набрашнили.
Изпечете вашата бърза закуска в предварително загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор).
Както сигурно знаете, готовността на тестените продукти се проверява с помощта на клечка за зъби.
Баницата ви е готова тогава, когато боцнете клечка и я изкарате суха.
След като извадите баницата от фурната, напръскайте я с вода, завийте я с кърпа и я оставете да отдъхне за няколко минути.
Снимка: gotvach.bg
Благодаря за вкусната идея за бърза закуска!! Супер рецепта за солен кекс!!
Тази мързелива баница съм я правила много пъти и винаги се получава много вкусна. Рецептата е супер! 🙂