Home / Споделено / За нея съм по-черна и от дявола!

За нея съм по-черна и от дявола!

Със сигурност мама не е единствената амбициозна родителка, но аз едва я издържам. Как не се спря тази жена! Как не проумя, че на 23 г. имам право да живея своя си живот, и то без тя непрекъснато да ме поучава, организира и командва! Просто ме задушава, оплаква се Даниела пред в. „Лична драма“ и продължава:

Приятелките ми се подиграват, че като тръгна да си купупам нещо, тя върви след мен и ми обяснява кое в боклук, кое е като за уличница, кое ме излага. Накрая се прибираме с блузка или шалче, които ми е избрала, но те са като за баба ми. Сашо – гаджето ми, умира от смях, когато идва да ме вземе от нас и майка ми го хваща за слушател: „Кажи й бе, Сашо, че не трябва да ходи с плитки дънки…“, „Забрани й да излиза с гол кръст!“, „Защо й позволяваш да се гримира като долнопробна…“, „Как я търпиш да ти смърди на цигари, като ти никога не си пушил…“.

danielaТакива ги дрънка собствената ми майка! В пристъп на лудост ми беше скрила най-новите обувки вечерта, когато Сашо ме покани на вечеря с родителите си. Понеже отказах да облека роклята, избрана от нея, като излязох от банята, намерих любимите си дьнки нарязани на ресни… Единственото, което успях да кажа, беше: „Излез!“. Тя обаче не се помръдна от стаята ми.

Тази жена не разбира, че на моята възраст и със заплатата, която изкарвам, още утре мога да се изнеса. Нищо не ми пречи да си наема квартира дори без Сашо. Имам пари и за наем, и за дрехи, и за цигари. Няма да ме принуди да сменя работата си само защото според нея „Дишам просташкия въздух на някакви шофьори“. И това лято няма да кандидатствам висше, както тя си е наумила – ако ще уча, ще е когато и каквото аз реша. Отдавна да съм се махнала, но ми е тъпо за баща ми. Майка ми ще го довърши, като прехвърли моя тормоз върху него. Сега аз съм по-черна и от дявола! Него ще го чака същото, а е добър и свестен…

Даниела

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*