Продукти:
6 яйца
1 супена лъжица зехтин
1 червен пипер, почистен от семето и нарязан на малки парчета
2 средно големи домата, почистени от семето и нарязани на малки парченца
1 чаша салца
1 консерва зелени люти чушки, отцедени (около 140 грама)
1/2 чаена лъжичка смлян кимион
1/4 купа нискомаслено сирене чедър на ивички
6 тортили от бяло брашно, затоплени
2 супени лъжици нарязан кориандър
1 авокадо, почистено от костилката, обелено и нарязано на парченца
Начин на приготвяне:
В умерено загрят среден тиган сгорещете зехтина. Добавете пиперката и сотирайте 3 минути, докато леко омекне. Прибавете доматите, салцата, лютите чушки и кимиона. Оставете сместа да ври на тих огън 7-10 минути, докато се сгъсти.
Чукнете яйцата върху соса, като внимавате жълтъците да останат цели. Поръсете със сирене. Похлупете съда и оставете на огъня 3-5 минути, докато белтъците станат готови.
Поднесете, като сложите по едно яйце със сос върху всяка тортила. Поръсете отгоре с кориандър и авокадо.