Особеното при приготвянето на яйцата по пакистански е, че се използват най-различни подправки. Крайният резултат е чудно вкусен и се харесва от всички!
Продукти:
800 гр. домати от консерва
1 глава кромид
4 скил. чесън
30 гр. джинджифил
6 яйца
по 1 ч.л. куркума, кимион и сухо чили
магданоз
олио
черен пипер
сол
Приготвяне на яйцата:
Сварете яйцата в подсолена вода.
Накълцайте на ситничко лука и чесъна. Настържете джинджифила. Запържете ги заедно в олиото. Добавете кимиона и куркумата. Изсипете пасираните домати. Овкусете с останалите подправки и оставете соса да къкри на слаб огън, докато се сгъсти.
Изсипете соса в чинии. Обелете и нарежете на 2 половинки яйцата и ги сервирайте, подредени върху соса.
Поръсете обилно с магданоз.
Снимка: Натали Симеонова