Home / Споделено / Вярвахме й безрезервно! Изостави брат ми и замина при друг в Англия!

Вярвахме й безрезервно! Изостави брат ми и замина при друг в Англия!

Аз винаги съм боготворяла брат си. И точно аз помогнах на жената, която съсипа живота му с невероятните си интриги.

Соня, състудентка на брат ми Галин, беше неговото първо сериозно влюбване. Да си призная, аз също първоначално много я харесвах.

Бяха заедно почти три години, когато идилията в отношенията ни започна да се пропуква.

Случи се на купон, за който Галин закъсняваше, а аз се веселях и танцувах, така че не обърнах внимание кога Соня и Данаил (наш приятел) – са излезли…

Три месеца по-късно мернах Соня и Данаил да излизат заедно от входа на един блок и да се качват в колата на момчето.

Вечерта Соня не беше словоохотлива. Каза, че е много уморена, защото цял ден е учила за изпит и рано отиде да си легне. Цялата история ми се стори доста подозрителна. Реших да споделя с брат си какво съм видяла. Споменах му и онзи купон отпреди три месеца, когато Соня и Данаил бяха отишли пак заедно някъде…

На другия ден стана истински скандал – Соня ми се разкрещя, че съм клюкарствала и съм я обвинявала неоснователно.

Не знам каква история беше разказала на брат ми, но той й повярва. От този ден и двамата започнаха да странят от мен. Дори и след три месеца, когато Галин и Соня сключиха брак, аз се чувствах неловко на тържеството.

Скоро се роди моята племенница Галена.

Имах голямо желание да прекарвам повече време с бебето, но по един или друг начин Соня ми показваше, че не съм желана в дома й. В началото това доста ме измъчваше, но няколко месеца по-късно, се дипломирах и заминах да уча магистратура в Германия, и по естествен начин се откъснах от брат ми и неговото семейство.

брат

Изостави брат ми

Бяха минали почти десет години от сватбата на брат ми, когато Соня неочаквано ми се обади да се видим насаме.

На срещата започна да ме моли за прошка и да се извинява за това, че ме е очернила пред брат ми като лъжкиня и клюкарка. Призна, че навремето е имала авантюра с Данаил, но бързо е осъзнала, че той не е мъжът за нея. Закле се, че винаги е обичала и продължава да обича брат ми.

Помоли ме отново да стана част от живота им.

Разкри ми, че й предстои тежка операция, от която може и да не се възстанови, но не иска никой да знае за здравословните й проблеми и категорично отказа да ми каже повече за тях.

Успя да събуди съчувствието ми, а и повече от всичко исках да съм отново близка с брат си. Гризеше ме съвестта относно някогашните прегрешения на Соня, но пък си мислех, че вече е безсмислено да повдигам въпроса.

Минаха няколко седмици и Соня ми сподели, че заминава, за да си направи медицински изследвания в чужбина – не пожела да ми каже подробности.

Пред всички останали тя заяви, че ще пътува в командировка. Отново прикривах нейните лъжи, но мислех, че е за добро. Вярвах, че Соня има право да избере на кого какво да каже относно здравето си.

След като се върна от пътуването, очаквах Соня да ми разкрие нещо повече за проведените изследвания, вглеждах се в нея, за да открия следи от някакво заболяване, но напразно.

Тя се държеше все едно всичко е нормално и избягваше всякакви разговори насаме с мен.

Продължи да ходи на работа, да посещава спортния център, както обикновено. Не се забелязваха и проблеми в отношенията й с брат ми, докато един ден той не намери бележка от жена си на кухненската маса.

В нея тя пишеше, че го напуска и иска развод. И че взима със себе си Галена, за която няма смисъл да предявява бащински претенции, тъй като тя не е негова биологична дъщеря. Последното изречение от тази бележка беше пагубно за мен – Соня беше написала, че ако иска да узнае истината за зачеването на Галина, да попита мен!

Можете да си представите гнева на брат ми, когато дойде да говори с мен. Разказах му всичко като вече ясно си давах сметка колко подозрително потайна беше Соня. Стана ясно и че тя изобщо не е болна и не е пътувала за изследвания и лечение, а е имала тайна любовна връзка.

Соня замина да живее в Англия, сключи брак там и взе Галена със себе си. За три години брат ми видя детето, което беше отгледал като свое, точно два пъти. Естествено е, че се отчуждиха. След предателството от любимата жена, брат ми повече не се и ожени. Сподели ми, че толкова го е заболяло от загубата на детето, че не би искал да рискува отново да стане татко

Истината излезе наяве 15 години след развода на Галин и Соня.

Когато тя наистина се разболя и прогнозите не бяха благоприятни. Тогава бившата жена на брат ми отново му написа писмо. В него твърдеше, че Галена е негово дете… Галин, разбира се, не повярва веднага на нейните писания, но благодарение на съвременни изследвания истината се разбра – момичето наистина е моя племенница.

По това време Галена вече беше завършила образованието си и си беше намерила работа в Англия и предпочете да остане там. Брат ми от години живее ден за ден в очакване на лятото, когато дъщеря му, съпругът й и тяхното детенце обичайно пристигат за две седмици в България. Все търся поводи да прекарвам повече време с брат си, но усещам, че той не ми е простил участието ми в машинациите на Соня. А и аз самата никога няма да спра да се обвинявам за това…

Даниела

Историята е публикувана в сп. „Журнал за жената“

Снимка: Pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*