Продукти:
500 гр. говеждо месо от бут
250 мл. тъмна бира
100 мл. бульон (ако нямате бульон, използвайте същото количество вода)
1 бр. лук
1 с.л. червен пипер
2 скил. чесън
1 с.л. брашънце
мащерка
дафинов лист
олио
черен пипер и сол
Приготвяне:
Нарежете говеждото месо на средно големи кубчета. Запържете го хубаво в силно сгорещено олио.
След 15-20 мин. го извадете от съда и сложете едро нарязания лук и настъргания чесън – пържете до пълното им омекване. Сега сложете брашното и разбъркайте енергично. С продължително бъркане, към тази смес добавете бульона (водата) и бирата.
Оставете да къкри на по-слаб огън – нужно е сосът да се сгъсти. След като стане готово, прибавете месото и подправките.
Затворете съда с подходящ капак и гответе на слаб огън до пълната готовност на месото.