8 арабски питки
800 гр кайма
5 с.л. галета
1 глава кромид лук
риган, джоджен и сол
Начин на приготвяне:
В голям съд слагаме каймата, галетата и предварително настъргания кромид лук. Овкусяваме със сол, джоджен и риган. Омесваме хубаво и получената кайма оставяме в хладилника за 60 минути. Оформяме кюфтета със средна големина.
Поставяме 8 дървени шишчета във вода за 15 минути, след което върху всяко едно набождаме по кюфте. Наредените шишчета печем 10 минути на предварително загрята скара.
Запичаме леко арабските питки на скарата и ги разделяме поравно за 4 порции. Върху всяка оставяме по 2-3 шишчета.
Готовите шишчета сервираме със салата от домати.
сподели ме