Здравословно и вкусно предложение за Свети Валентин
Продукти:
2 броя филе от сьомга
4 с.л. зехтин
сокът на 1 портокал
сокът на 1 лимон
1 портокал, нарязан на резени
1 лимон, нарязан на резени
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
розмарин
няколко броя аспержи (по желание)
Изсипете зехтина в тиган и го загрейте. Поставете филетата от сьомга, но гледайте първо да изпържите страната без кожа. Запържете го на слаб огън около 5 минути. Тя ще пусне малко вода. Поръсете със сол и черен пипер.
Смесете портокаловия и лимоновия сок и изсипете половината от него в тигана. След като филетата са готови от едната страна, ги обърнете.
Изсипете останалата част от сока. И оставете така, докато се изпари почти цялата течност. Добавете портокаловите и лимоновите резенчета и оставете, докато плодчетата се карамелизират. Накрая добавете розмарина, аспержите и изчакайте няколко минути, докато поемат от аромата на плодовете.
Поднесете ястието, докато още е горещо.