Home / Любопитно / Узнайте каква е силата на тайнствените вълшебни бутилки

Узнайте каква е силата на тайнствените вълшебни бутилки

Ще направим малко историческо отстъпление: това, което впоследствие започва да се нарича вълшебна бутилка, съществува от векове

вълшебна бутилка

При строителството на къщи в Египет, Индия и Европа в единия ъгъл често закопавали съд (кана, купа) с жертвена храна. При славяните, когато умирал стопанинът на дома, слагали в съд храна и я закопавали под единия ъгъл на къщата, та починалият да осигурява защитата й и за да не избяга домашният дух.

Напълнените и запечатани бутилки, които откриват археолозите, са заровени под прага, под стълбите, зазидани в стените, закопани под оградата, скрити под огнището. Те биват от стъкло, камък, злато и сребро, с украшения или без. Каменните бутилки датират предимно от XVI-XVII век и са били значително по-разпространени от стъклените.

Най-ранната „историческа вълшебна бутилка“ е открита в Германия и датира от средата на XIII в.; най-късната – от края на XIX век, е открита в малка селска къща в селцето Першър (Англия).

И така, вълшебните бутилки са традиционни защитни магически предмети с различно предназначение и в зависимост от съдържанието, начина на направа и целите може да се направи вълшебна бутилка на всяка тема – от омагьосваща до парична, и да се запечата в нея всичко – от отмъщение до късмет.

Основни правила: бутилката се запълва, плътно се затваря с тапа, запечатва се с восък и се скрива добре. Най-подходящо е да се закопае близо до дома. Ако става дума за защита на градско жилище, няма как да я заровите под ъгъла на къщата или под огнището, затова съвременните майстори на магията просто крият вълшебните бутилки в някой шкаф или зад книгите в библиотеката.

Използват се малки стъклени бутилки. Те могат да бъдат пълни със стъкла, пирони и карфици, борови или елхови иглички, сушени билки със защитни свойства, пясък, пепел, монети, мъниста, дребни камъчета, шипове от растения и т. н. Съдържанието се залива с вино, оцет, растително или ароматно масло, солена вода, вода, смесена с капки кръв и т.н. в зависимост от целта. Запечатва се с восък от свещи, използвани в ритуалите, като цветът на восъка трябва също да съответства на целта. Около гърлото на бутилката могат да се намотаят шнурове и те да бъдат запечатани, може под капачката да се постави лист хартия с написани заклинания или пепелта от бележката.

Бутилките могат да са прозрачни или плътни: за отразяване на негатив е по-подходяща прозрачна; ако е за натрупване на негатив, е подходяща тъмна. Защитните бутилки се правят на намаляваща Луна. Паричните или бутилките за късмет – на растяща или пълна Луна.

Как да си направите парична вълшебна бутилка?

Необходими са ви бутилка от зелено стъкло, 5 стари монети от бял метал, 5 монети по 50 стотинки, 5 монети по 1 лв., 5 зърна пшеница, 5 семена сусам, 5 пръчки канела, 5 карамфилчета (подправка), 5 люспички сух пипер, 5 орехови ярки, зелена свещ.

Запалете свещта, сложете в 1 бутилката всички съставки, разтърсете я и кажете:„Билки и сребро, мед и зърно. Нека парите ми да растат, в дома ми да текат“.

Затворете бутилката и я запечатайте с восъка от зелената свещ. Оставете я на скришно място у дома, пише вестник „Феномен“.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*