Home / Споделено / Той винаги ми крещи и ме обвинява, а пред хората е мил и любезен…

Той винаги ми крещи и ме обвинява, а пред хората е мил и любезен…

Любовта трябва да ни вдъхновява и да ни кара да се чувстваме значими, а не постоянно да ни причинява болка

Здравейте.

Както всеки човек, и аз имам моите житейски проблеми…

Имам дългогодишна връзка, но колкото минава времето, става все по-трудна. Може отчасти вината да е моя, защото гледам да не се караме за дребнавости.

Партньорът ми е много раздразнителен, в смисъл от най-малкото нещо пали и не ме оставя да изкажа това, което искам.

В самото начало на връзката ни имах сериозно заболяване, но го преодолях. По принцип съм динамична жена и се боря с трудностите, за щастие всички тях съм ги преминала. Но да се върнем към темата…

Каквото и да се случи между нас, той винаги ми крещи и ме обвинява, а пред хората е много мил и любезен. Обича да си попийва. Винаги, когато обсъждаме нещо, той все се изкарва прав, така че каквото и да кажа, няма ефект.

Не само това, но имаме един много важен проблем.

любезен

Как да продължа?

Смятам, че за една двойка трябва да има интимност – уви, между нас отсъства! Когато говорих с него по този въпрос, отговорът му беше: „Как можеш да мислиш за секс в тази икономическа криза?“.

Много ме е срам за това, никога не съм имала такъв проблем.

Колкото времето минава, все по-често се замислям дали да не си тръгна от живота му… Вече дори и не разговаряме, чувствам се много неудобно.

Ще ви бъда благодарна за вашия съвет.

С.

Отговорът на нашия психолог-консултант:

Здравейте, мила С.

Проблемът, който имате, не е никак за подценяване. За съжаление много връзки се изчерпват с времето – вашият случай е подобен. Лошото е, че освен нещастна, вие сте и ежедневно тормозена. Никоя жена не заслужава такова отношение!

Мъжът ви преди може би е бил добър с вас, но от писмото ви разбирам, че той вече не ви обича. Но не това е най-важното – чувствата идват и си отиват.

Фактът, че не ви позволява да изказвате собственото си мнение, е достатъчно ясен пример за това, че той не ви уважава. Всеки един от нас на моменти е раздразнителен, но не можем ежедневно да си позволяваме „лукса“ да нараняваме най-близките си.

Както сама пишете, от изключително значение е за една двойка да има интимност.

Неговото изказване, че не трябва да мислите за секс заради икономическата криза, е неоснователно и дори смешно. Той само си търси оправдания.

Мила С., такива хора трудно се променят.

Каквото и да правите, колкото и добре да се отнасяте към него, никога усилията ви няма да бъдат оценени.

И накрая пак ще има сълзи и разочарования!

Животът е ваш, вие решавате какво да правите с него и как да го изживеете, но смятам, че е крайно време да го направите такъв, какъвто го заслужавате.

От онова, което ви се е случило и което сте преживели, става ясно, че сте силна, борбена и толерантна личност, която може и заслужава да има по-добър човек до себе си.

Знам, че ще е много трудно да направите тази крачка, особено след толкова години съвместен живот, но трябва да си дадете шанс. Вместо да полагате усилия за нещо, което отдавна е приключило, потърсете щастието си някъде другаде!

Снимка: Pixabay.com

2 comments

  1. Описание на типичния мъж-насилник, няма да става по-добре, само по-зле…

    • николай

      Никакъв проблем, но решението вземате Вие.Развода е поправителен изпит. Ако имате деца, нали ви е ясно, че вие ще бъдете и мама и тати. Вие сте извървели дългият път на страданието и според мен той не вие безразличен ,но аз не обичам малодушните, а вашето е малодушие. Според мен най важното е , че нямате право на грешка. Моят отговор се крие във въпроса: новият човек по достоен ли е от първият?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*