Home / Любопитно / Той обича да се разхожда в… облаците!

Той обича да се разхожда в… облаците!

Анди Луис се движи без спасително въже на 1220 метра над земята

Наричали го Разтегателният Анди, заради всичко, което може да направи с тялото си, и то във въздуха. Дори Мадона била толкова впечатлена от акробатичните способности на смелчагата от Калифорния, че не само го поканила да прави с нея шоу на откриването на Супербоул преди две години, но го помолила да я придружава на цяло световно турне – оферта, която дотогава никой не си помислял да отхвърли. Но Анди andi oblaciказал „не“, без да се замисли. Славата на шоубизнеса се оказала твърде прозаична за търсача на силни усещания, който имал друго наум. Искал да се разходи там, където живеят боговете, и то без обезопасително въже. И го направил!

27-годишният калифорниец е първият, пресякъл разстоянието между два летящи балона с горещ въздух. Цялото приключение продължило всичко на всичко 20 секунди, но никой от свидетелите няма да ги забрави до края на живота си, най-малко Анди, пише сп. „Стори“. Той изминал разстоянието от 12 метра по изкуствено влакно, свързващо двата балона, като балансирал единствено с ръце и рискувайки всеки порив на вятъра да разклати някой от балоните и да полети към земята. Не бил привързан с нищо, което да го задържи, разчитал единствено на спасителен парашут, който носел на гърба си.andi luis

„Когато стъпих извън балона, страхът започна да се превръща в невероятно вълнение, а вълнението в супер съсредоточаване и… направих първата крачка“, спомня си Анди разходката на височина 4 пъти колкото Айфеловата кула или два пъти и половина повече от Емпайър Стейт Билдинг.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*