Home / Любопитно / Той е на 5 години, прави уникални торти, но дори не може да ги опита!

Той е на 5 години, прави уникални торти, но дори не може да ги опита!

Невръстно англичанче прави уникални торти, но не ги яде дори на рождения си ден

Кой е любимият момент за всеки малчуган на рождения му ден? Пристигането на тортата със свещичките, разбира се. Тео Карне от английската провинция Йоркшир не прави изключение, освен с две неща. Той сам приготвил тортата за петия си рожден ден, но дори не я опитал, преди да почерпи приятелчетата си. Нещо повече – вдъхновен от резултата, направил още една за семейството си, и още една, която родителите му ще запазят за спомен, както в кралския двор постъпват с парчетата от сватбените торти на коронованите особи.

Само че Тео няма да опита нито един сладкиш или друга храна, независимо, че на невръстните си години вече готви сложни ястия като истински майстор готвач, пише сп. „Стори“.

Той е само на 5, но вече готви!

Той е само на 5, но вече готви!

Малкото момченце не е вкусвало истинска храна, откакто навършило 3 годинки. Преди това пък всеки опит да се храни като останалите му причинявал невероятни страдания. Причината била в рядко стомашно заболяване, заради което връщал обратно всичко, което хапне.

Като не могли да се справят по друг начин, лекарите започнали да го хранят само с течности през тръбичка, която директно влива необходимите му вещества, както и лекарствата му, в организма, избягвайки сблъсъка с храносмилателния тракт.

Хората с подобен проблем се броят на пръсти по света, но Тео е единственият, който хем не познава вкуса на храната, хем от малък знае, че единственото, което иска, е да стане световноизвестен майстор готвач. Нещо повече – той е единственото дете в света, което може да прави професионални сладкиши преди да се е научило да чете и пише.

Всичко започнало от желанието на родителите му да компенсират малшанса, даден от съдбата, с положителни емоции. След като детето претърпяло първата си операция, станало ясно, че цял живот ще носи на кръста си торбичка с единствената течна храна, която може да поема, и то през тръбичка… Родителите на Тео, с

Тео обича да прави сладкиши

Тео обича да прави сладкиши

подкрепата на лекарите от детската клиника, където се грижели за него, решили да опитат да превърнат негативите в позитиви. Възползвали се от това, че е достатъчно малък и няма изградени вкусове към нормалната храна.

„Никога не сме се крили от него, когато се храним, винаги сме го оставяли да се върти в кухнята и сме го слагали с нас на масата, за да играе с това, което ние ядем“, споделя 37-годишната майка Верити.

Днес Тео дори ходи със семейството си на ресторант и приема с искрена усмивка факта, че не му поръчват вкусотии.

Като всеки малчуган, Тео също обича да се заседява пред телевизора, а там, благодарение на родителите му, все се случвало така, че вървяло някакво кулинарно предаване. И той започнал да мечтае да стане следващия

Тео мечтае един ден да стане майстор готвач

Тео мечтае един ден да стане майстор готвач

Джейми Оливър от „24kitchen“. Когато пък посещавал клиниката за лечение или изследвания, Тео бил единственият пациент, допускан в кухнята. Момчето така се забавлявало, че изобщо не усещало липсата на нормалното хранене. Именно там започнало да усвоява готварския майсторлък. Така на 5-годишна възраст Тео е щастлив, когато получава овациите на околните за приготвените от него ястия и най-вече сладкиши.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*